Tijdens onze voorbereidingen voor het opzetten en presenteren van The Art of the Brick in Corona-tijden, spraken we veel over de door te voeren maatregelen. De eisen voor ons personeel, kaarten alleen online en in beperkte aantallen per uur, onbezorgd bezoek garanderen en voldoende infectie-palen. En natuurlijk ook plexiglas schermen voor de kassa’s en andere contactpunten, het ontsmetten van de kluisjes, de leuningen van de roltrappen, de stoel bij Blue Guy Sitting en ga zo maar door. Onze lijst is lang.

En wat natuurlijk ook al enorm helpt, is dat The Art of the Brick een reizende expositie is waarvan de indeling, door zijn flexibele wanden, compleet is aan te passen. De prachtige ruimte van het voormalige warenhuis van Hudson’s Bay in De Kalverpassage is uitgestrekt, open en vrijwel zonder scheidingswanden. Die unieke combinatie biedt in deze ingewikkelde tijd een geweldig voordeel om een ruime, veilige doorstroomlocatie te ontwerpen.

Met dat gegeven zijn onze architecten en andere experts hard aan het werk gegaan om de expositie in zijn grootst mogelijke opzet uit te voeren. Er is nu bijna volledig gebruik gemaakt van de vele duizenden vierkante meters van onze tijdelijke expositieruimte aan de Kalverstraat. The Art of the Brick is in oppervlak meer dan verdubbeld in vergelijking met van het gebruikelijke ontwerp van de tentoonstelling.

Met als gevolg dat je als bezoeker niet alleen de ruimte ervaart, maar deze ook echt tot je beschikking hebt. De bijzondere, theatrale verlichting draagt eraan toe bij dat de bijzondere ervaring van The Art of the Brick intiem blijft.

Kom het zelf maar ontdekken, zodra het weer kan…